сряда, 4 януари 2012 г.

Диамантите - най-добрия приятел на жената

Това, че диамантите са най-добрия приятел на жените знае всеки мъж. Всяка представителка на нежния пол, на въпрос какъв е най-желаният от нея подарък без особено да се замисли би отгорила: изящно бижу, по възможност с диаманти. Подобно искрящо ювелирно украшение разпръскващо меката си светлина върху изящната шия или тънките пръсти е способно по неповторим начин да подчертае и увеличи красотата на всяка жена.

Бижутата с диаманти са известни на света от преди Христа. Още в древността бижутерите са изготвяли всевъзможни украшения със скъпоценни камъни за елита на тогавашното общество. Майсторски изработените бижута с диаманти обаче се ценели повече от всичко друго. И тогава и днес мъжете желаещи да покажат на своята любима силата на своите чувства не се замислят и желаят да подарят бижу с краля на скъпоценните камъни.

Въпреки желанието си обаче една значителна част от днешните мъже не знаят как да изберат диаманти. На първо място те трябва да знаят, че качеството съответно и цената зависят от следните характеристики – цвят, тегло, качество на шлифовка и чистота. Тези четири показателя в своята съвкупност определят цената, която желаещия да ги подари мъж трябва да плати.  Диамантите се мерят на специални каратни везни, и се определя категорията на цвят и чистотата. Чистотата на диаманта и по-скоро условно понятие предвид факта, че като всеки природен материал може да съдържа незначително количество примеси например графит. Въпреки това макар и много рядко се срещат диаманти без видими включения и те достигат до астрономически суми и рядко се използват в украшения.

Мъжете могат да бъдат абсолютно уверени, че нито една жена в света не би устояла пред тези скъпоценни камъни. Всеки магазин, предлагащ диаманти привлича вниманието както на жените, ката и на мъжете желаещи да ги зарадват. Магическият блясък на диамантите ангажира погледите и вниманието на околните, заради което никое друго бижу не може да бъде поставено на едно ниво с тях. Но на какво се дължи особения магнетизъм на диамантите? Основно на способността му са отразява светлината със стените си. Лъчът светлина достигнал до диаманта се разпада на лъчи с различен цвят и ги превръща в букет от танцуващи светлини, придаващи почти вълшебното и омагьосващо сияние, на което никой друг скъпоценен камък не е способен.

Въпросът къде да купим диаманти в наши дни е доста актуален. Добре е всеки мъж с възможности да има наум някой и друг магазин предлагащ диаманти, в който да закупи разкошен подарък за желаната жена. В България диаманти могат да бъдат закупени от много места, като най-изгодно това може да стане от фирмите които ги обработват, а напоследък и от заложните къщи.  Купуването само на камък с последваща поръчка за монтаж излиза много по-изгодно отколкото покупката на готово бижу с диамант от ювелирен магазин. Единственото предимство на ювелирните магазини е, че там асортиментът от предлагани бижута с диаманти е много по-голям, но за сметка на това цените са значително по-високи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар