сряда, 7 декември 2011 г.

Разпространени поверия за диамантите

Хората купуват украшения с диаманти по много причини – като украшения, за да придадат индивидуалност на своя стил или пък да подчертаят пред околните своето материално положение. Но за скъпоценните камъни съществуват и поверия за това как те да бъдат талисман и помощник, а не само начин да станем по-забележими пред околните. Много хора смятат, че диамантите освен като ефектни украшения могат да повлияят и на живота им. Още в древността се е смятало, че мъртвите и на пръв поглед и студени камъни притежават мощен енергетически потенциал. Мнозина смятат, че камъните имат силата както да дарят своя притежател с късмет, здраве и щастие, така и да разрушат живота му или дори да доведат до смъртта му. За да бъде диамантът приятел и да има положително въздействие върху човекът, който го носи съществуват вярвания за това какви условия и правила трябва да се спазват.  

Прието, е че диамантите са подходящи за носене само от определен тип хора – уверени, силни духом, горди и амбициозни. Ако човек живее според народната мъдрост „Преклонена глава сабя не я сече” не е желателно да носи бижута със скъпоценни камъни. Вярва се, че тогава диамантът, ще наложи волята си и ще потърси друг притежател, който да е достоен за него, като за това ще навлече множество неприятности на собственика си.     
                                        
Оптималната възраст за носене на диаманти е след 30 години. Ако диамантът приеме своя собственик, той може да му помогне да стане богат и известен, а ако човека е вече такъв ще му помогне да увеличи славата и порите му. За жените се вярва, че диамантите ги правят много по-успешни на интимния фронт и отстранява съперници ако такива има.
      
След като човек, си купи или получи като подарък бижу с диамант не трябва да бърза и да го сложи веднага. В този случай освен ако не е на 100% че бижуто е ново, е възможното да е носител на негативна енергия от предишния си собственик и за това трябва поне седмица да остане в кутията с бижута, за да се „пречисти” от лошата енергия.

Силата, с която въздействат на човека скъпоценните камъни,не зависи от големината им, а от чистотата им. В диамантите с пукнатини, включвания или други дефекти негативните свойства се проявяват много по-отчетливо.

Когато се носят няколко украшения е необходимо да се проследи колко камъка общо се носят . Късмет носят 1,3, 5, 7 или 9 камъка, докато 2, 4, 8 или 13 са изключително нежелателна комбинация.

Диамантите обичат честните хора. Мошениците, далавераджийте, крадците могат да ги носят, но скъпоценните камъни не само няма да им помогнат в житейски план, а дори напротив – ще им навредят при това значително.
Голямо значение за въздействието на диамантите върху човека има и начина по който ги придобива. Крадените камъни не носят късмет. Ако бижуто с диаманти е купено то реално успех и късмет ще започне да носи след няколко години, когато опознае притежателя си. Подарените камъни също са добър вариант, защото с подаръка носят положителното отношение на дарителя към надарения. Ако обаче човекът на когото са подарени мисли, че подаръкът не е от сърце, а с користна цел по-добре да не ползва бижуто. Ако бижуто с диаманти е дадено например като бизнес подарък, без личен сантимент, но камъка предизвиква приятни усещания може да бъде носен без проблеми.

Най-силно енергетическо въздействие имат диамантите получени по наследство. Скъпоценните камъни живеещи в дадено семейство го познават и помагат в зависимост от насоката в която иска да се развива дадения член, който го носи. Такива камъни стават истински талисмани и носители на късмет и колкото и да е тежко семейното положение те не трябва да се продават. Най-добри са диамантите дошли от предци, чийто живот е бил щастлив и богат, но ако камъните идват от член на семейството, който не може да се нарече идеал за подражание и е натоварил камъка с негативната си енергия по-добре е той да бъде продаден.
Разпространено вярване е, че не трябва постоянно да се носят бижута с диаманти – прекаленото положително въздействие лесно може да стане отрицателно. Също така не е препоръчително да се дават бижутата със скъпоценни камъни да се носят от друг човек особено ако се явява талисман за своя притежател.

Няма коментари:

Публикуване на коментар