четвъртък, 15 декември 2011 г.

Как да носим диаманти?

Диамантите са желан подарък от всяка жена. Много често представителките на нежния пол използват бижутата с диаманти, за да подчертаят своята красота, а и за да се радват освен на възхитените мъжки погледи и на хилядите отблясъци от скъпоценните камъни издаващи положение и стил. По отношение обаче на стила има някои моменти, които правят така, че даже знаменитостите, които се отличават с подчертана страст към скъпоценните камъни, проявяват пълна липсата на усет за това как да носят и комбинират своите диаманти. Прекалено големите  и с различен размер бижута могат не само да не доведат до желания ефект, а направо да влошат цялостния стил представян от притежателя си. За това и в настоящата статия ще се опишем основните правила на диамантения етикет за това как да комбинираме хармонично бижутата си със скъпоценни камъни.

Съществува неписаното правило, че младите жени не следва да носят прекалено масивни бижута с диаманти. Това е продиктувано на първо място от усещането че те не се нуждаят от прекалено „тежки” аргументи, за да подчертаят младостта, свежестта и красотата си. Но пък едно изящно бижу с малки камъчета би било отлично допълнение към свободната вечерна рокля. Например едни фини обици с качествено обработени диаманти биха подчертали отлично блясъка на женските очи.

Друг момент в носенето на диаманти е съчетаването на истински бижута излезли от ръцете на майстор с масова машинно изработена бижутерия. Даже ако масовата бижутерия е достатъчно качествена, разликата с бижутата украсени със скъпоценни камъни все пак ще се забелязва.

Едно от най-масовите бижута със скъпоценни камъни са пръстените с диаманти. Техния блясък подчертава красотата на женските ръце, и е прекрасно допълнение към обиците и медальоните. Съгласно правилата пръстенът се носи на безименния пръст. Това правило важи в случай, че на безименния пръст няма вече поставен годежен пръстен или венчална халка. В този случай е допустимо поставянето на скъпоценности на средния пръст. Така също съществува и правилото, че пръстените с големи камъни трябва да се носят изключително на показалеца.


Изборът на обици с диаманти не е подчинено на правила, но все пак от естетически съображения при гладки прически тип опашка, в съчетание с изящна и дълга шия добър избор са висящи, ниско падащи обици подчертаващи хармоничността на очертанията. А например, при по-средностатистически анатомични данни с шия със средна дължина и висока прическа отлично ще подхождат обици с големи камъни с кръгла или даже квадратна форма.

Съществуват и определени правила по отношение носенето на гривни с диаманти. Така наречените меки гривни, състоящи се от няколко части съединени помежду си трябва свободно да се преместват по ръката. В същото време гривните с няколко камъка, особено тези с голям камък в центъра трябва да се носят плътно и да се позиционират съвсем малко над китката.

Що се отнася до различните висулки и медальони, то идеалният вариант за носене се явява роклята с голямо деколте. Такива скъпоценности служат като отлично допълнение за роклите от скъпи платове, като коприна например. Но дори, когато роклята е със закрита горна част все пак си заслужава да се сложи бижу с диаманти. Главното е плата на роклята да бъде едноцветен и да се отличава от цвета на най-големия елемент на медальона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар